El Gimnàs Infinit i els seus preus

Fa més d’un any que vaig apuntar-me al Gimnàs Infinit d’Igualada. Després de deixar un temps prudencial, crec que ha arribat el moment de comentar la seva política de preus, sempre de forma constructiva.

Aquest «projecte de ciutat» , havia de ser tan sols una piscina pública, però curiosament (i amb inversió pública), s’ha convertit en un complex esportiu gestionat per una empresa privada.  CIU ja ho va denunciar en el seu moment: http://www.regio7.cat/anoia/2009/12/10/ciu-igualada-denuncia-preus-del-complex-infinit/57769.html

Però bé, centrem-nos en la seva política de preus (tarifes actualitzades al 2013 al final de l’article):

D’entrada la quota és única, si vull anar només a la piscina o al gimnàs haig de pagar la mateixa quantitat (en el meu  cas 45,42 €), per altra banda no trobo adequat que «Jove» sigui només fins als 21 anys.

Al Mont-aqua de Montbui em costaria 35,50 € /mes, també tenen tarifes per cap de setmanes, per mesos…ara em direu, perquè no t’hi apuntes? No respondré…

Aquí podeu veure, també, les diferents modalitats d’un gimnàs d’un perfil similar  a Barcelona: http://www.claror.cat/Esport/Instalacions/pmsafa/Instalacio/SFAbonaments.htm

L’Infinit no té un sistema de quota per hores com la majoria de gimnasos. He anat observant a la sala Fitness, com aproximadament cada 15 minuts els monitor (molt amables per cert), anotaven la quantitat de gent que estava utilitzant les instal.lacions.  He pensat que feien un estudi i previsió de «transit» per tal de programar quotes d’usuari segons horaris, però bé, després de molts mesos, veig que no ha estat així.

O, potser és que ja no interessa? El fenomen, novetat i prestacions del servei ha fet acollir aproximadament uns 1900 abonats, perquè economitzar i popularitzar les quotes quan tenen uns ingressos fixes prou elevats? Ho dic desde el desconeixement, potser els costos fixes també ho són d’elevats

Actualment estan realitzant promocions, segons el meu punt de vista, poc atractives, i molt orientades a la captació de nous clients (http://infinit.cat/), i perquè no per fidelitzar els actuals i agrair el seu esforç???

Crec que estan cometent un error, i si no hi treballen, corren el risc de perdre part dels seus clients actuals. L’Infinit ha fet mal (no voluntàriament!) a diversos gimnasos d’inversió privada a Igualada, algun d’ells ha tancat, potser ara serà el seu moment.

Recomano el següent post: Les tendències pel fitness el 2010

ACTUALITZACIÓ 22/09/2013

Bé, actualitzo les noves tarifes del gimnàs comentat:

MATRÍCULA

ADULT (de 22 a 64 anys)            72,30€ (Matrícula)                                  51,65€ (quota mensual)

GENT GRAN (+65 anys)               49,35€ (Matrícula)                                  41,30€ (quota mensual)

Amb l’experiència rebuda finalment, doncs, vaig donar-me de baixa del gimnàs. El preu no era l’única motivació, però sí la relació qualitat/preu, on segons el meu punt de vista, no era equilibrat.

D’aquest article fa ja 3 anys, però les coses no han canviat massa. Sí que a Igualada es va obrir un nou gimnàs, el de Cal Font, gestionat per en Toni Burgos (on vaig actualment).És una mica més car que l’Infinit, però per exemple, si t’hi apuntes en parella el cost és molt similar i l’experiència molt satisfactòria. Cèntric, amb un  equip de monitors professionals , sempre a punt per donar-te un cop de mà, i per mi el més important, un ambient bo, sa i agradable (a vegades díficil de trobar en un gimnàs). A part de disposar de pisicina coberta i un espai wellness, des de fa poc pots disposar també d’unes instal.lacions per jugar (o apendre i competir) a tennis i/o pàdel, al Club les Moreres a Montbui poble.  Jo, sense dubte, us el recomano.

About Llorenç Palomas

Profesional del sector eCommerce y Marketing Digital, con más de 15 años de experiencia, habiendo colaborado en la creación de más de 500 eCommerce y varios proyectos de transformación digital. CMO de Doofinder, propietario de este blog, saas4marketing.com y colaborador como speaker y profesor en distintas organizaciones.

5 comentarios en «El Gimnàs Infinit i els seus preus»

 1. Benvolgut Llorenç,
  No és ni el lloc i potser ni el moment, però les empreses privades que gestionem clubs a Igualada al menys és juguen els seus diners i t’haig de dir que el club que jo represento tenim unes instal·lacions dignes d’un club del SXXI.
  Et paso algunes preguntes. Perquè el Ajuntament ha de pagar enlloc de cobrar, perquè una empresa privada amb ànim de lucre gestioni un espai públic?.
  Al final de la concessió aquesta empresa rebrà per part d’administracions públiques uns 6 milions d’€. A sobre, totes les quotes van al calaix de l’empresa que ho gestiona.
  Com és possible que els jugadors de Waterpolo paguin la quota a l’infinit i tinguin que jugar i entrenar a Les Comes.
  Qui hi ha al darrera del Infinit?. T’ho dic?, Doncs els amiguets del partit (Sr. Truño de sobres conegut pel seu mamoneo), Proinosa sota sospita de corrupció en el cas PRETORIA.
  Com és pot dir espai públic un lloc on no hi ha quotes dolçes per tothom?. Seria tant llarg tot això que t’avorriria.

  Responder
 2. Bona tarda David,

  Gràcies per col.laborar . Sí, sé qui hi ha al darrera del Gimnàs, http://www.sportassistance.cat/index.pl?s=12, però aquest és un tema que millor que no hi entri,ja l’has comentat tu i ja ens imaginem les respostes a les teves preguntes…i sí, sens dubte les teves instal.lacions son excel.lents, les vaig utilitzar en el seu moment, i no en puc dir el contrari.

  Salutacions

  Responder
  • Us agraeixo sincerament els vostres comentaris…els igaladins som misteriosos per naturalesa. Però saps…estic cansat de tota aquesta banda de egocentrics que creuen que traçan les línies mestres de la societat…però ells, sense possar ni cinc!!!.
   Nosaltres paguem la festa i a sobre…no hi estem, ni convidats.

   Responder
 3. Per no ser el lloc ni el moment, trobo que no ens estem de res. Sempre però, fent servir la tàctica de carregar-se el que hi ha (persones incloses, i espero que mai us trobeu en aquesta situació perque és molt desagradable), i a més a més deixant preguntes a mitges, que només fan que exaltar, però que realment no aclareixen res. Ho trobo molt trist i realment penso que no serveix per a millorar res. Potser si tothom entres en aquest joc i s’expliquessin els inicis de la societat que gestiona Infinit, alguns haurien de callar. Llegint els comentaris em sembla que el país aniria molt millor amb volsaltres i us animo a que us presenteu a les properes eleccions que aviat es faran.

  Responder

Deja un comentario